Una manera fàcil d’arribar al peix

Al principi, no era un fan del caiac. Vaig pensar que utilitzar un caiac per pescar requeriria un conjunt d’habilitats addicionals. Vaig pensar que seria una plataforma que s’emportaria fàcilment i que, en general, seria un dolor al coll. Durant aquells dies no en tindria cap part, però després un amic em va ensenyar el seu caiac de cabina oberta i dura. Vaig entrar i vaig remar i vaig pescar. Després d’aquella primera experiència no vaig mirar mai enrere.

Hi ha moltes opcions quan es tracta de caiacs de pesca, i ofereixen un gran valor si busqueu pescar en llocs que es troben entre el vadeig i el vostre vaixell. Alguns us asseieu, mentre que d’altres us asseieu (anomenats asseguts). Algunes són propulsades per pales, algunes es mouen amb pedals (que mouen les pales) i algunes són propulsades per petits motors de pesca de curricà. Alguns d’ells tenen equips especialitzats per facilitar la vida, i aquests suports de canyes, seients còmodes i fins i tot pontons són útils en algun moment. Potser no penseu que aquestes característiques són importants, però si les obteniu us preguntareu com vau viure sense elles.

El meu caiac em permet pescar a l’altura d’un estuari, en zones molt fangoses (i on m’enfonsaré fins al genoll) i a través de camps de roques que contenen peixos i destrueixen els accessoris. En aquestes àrees puc triar el meu enfocament. De vegades aniré a la deriva, d’altres vegades estiro el caiac cap a un banc i vadeo, o m’apuntaré per poder quedar-me sobre un grup de peixos. Em moc a les ombres del sigil no perquè estic especialment tranquil; el meu caiac és.

No em malinterpreteu, el meu vaixell no està en venda. Però amb el caiac no necessito parar atenció en retrocedir per una rampa. I més enllà de llençar-hi una lona, ​​no cal hivernar.

No he utilitzat el meu caiac en tot tipus d’aigües, però n’he pescat en sistemes fluvials d’aigua salada, en planes, davant de platja, al llarg de camps de roques i en llacs i estanys d’aigua dolça. M’ha obert moltes zones de pesca prèviament tancades, i estic agraït per això. Ara és un bon moment per buscar un caiac; moltes botigues que els lloguen durant la temporada els venen amb un gran descompte. Fa una dècada des que vaig aconseguir el meu primer caiac i estic content d’haver-ho fet.


Potser també t’agrada

Tom Keer

Tom Keer

Tom Keer és un escriptor guardonat que viu a Cape Cod, Massachusetts. És columnista de l’Upland Almanac, escriptor col·laborador de la revista Covey Rise, editor col·laborador de Fly Rod i Reel i Fly Fish America, i blogger del programa Take Me Fishing de la Recreational Boating and Fishing Foundation. Keer escriu regularment per a més d’una dotzena de revistes a l’aire lliure sobre temes relacionats amb la pesca, la caça, la navegació i altres activitats a l’aire lliure. Quan no estan pescant, Keer i la seva família cacen ocells de terra alta sobre els seus tres setters anglesos. El seu primer llibre, a Fly Fishers Guide to the New England Coast es va publicar el gener de 2011. Visiteu-lo a www.tomkeer.com o a www.thekeergroup.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published.