Pistoles d’aire per a adults | Revista Hatch

De petit, vivia amb el meu avi i els meus oncles per a les sortides de caça de faisans de tardor i hivern.

Jo era massa jove en aquell moment per manejar una escopeta, així que jo, els meus germans i els meus cosins ens vam convertir de facto en retrievers. El meu avi va créixer a la frontera de Nebraska amb Colorado, i coneixia tots els grans i els camps de blat de moro, i coneixia els agricultors que els posseïen. Els dies més càlids durant la temporada de caça, passejàvem a la part posterior de l’antiga camioneta Chevy de l’avi i recorríem lentament per les carreteres secundaris mirant amb esperança els pous de préstec amb l’esperança de detectar un coll.

Si espiàvem un ocell, el meu avi conduïa uns quants centenars de metres, i un dels meus oncles baixava del camió, el calibre 12 a la mà, i esperava. Llavors l’avi feia un gir en U, retrocedia per davant de l’ocell a una velocitat una mica desinteressada. En general, feia uns quants centenars de metres abans de tirar el camió al costat de la carretera, i després sortia i feia una xerrada a mi i als meus cosins.

“Queda’t aquí”, deia. “Et trucaré quan sigui el moment”.

Aleshores, pujava al pou de préstecs i començava a caminar, amb l’arma a punt. Invariablement, ell o el meu oncle empènyera l’ocell cap a l’altre caçador i, finalment, sense cap on anar, el faisà s’enroscava. Si les estrelles s’alineessin, l’una o l’altra embossarien l’ocell. Llavors el meu avi trucava al camió ple de nens i un de nosaltres sortia i anava a buscar el faisà.

També de tant en tant caçar filades de tanques i cobertes, però com que no teníem un gos d’ocell que valgués una merda, aquest era el mètode més emprat en una època passada: la caça per carretera en el seu millor moment.

I tot i que això va ser divertit per a nosaltres, els nens, el que ens va agradar molt fer va passar després del matí de passar-nos-hi al camió. Tornaríem al parc de la ciutat al petit Wray, Colo., traiem les nostres pistoles BB i establiríem una sèrie d’objectius Daisy. Els petits rifles d’aire comú d’una sola bomba ens van preparar per a futures sortides de caça, i van ser, amb disculpes a Ralphie de “The Christmas Story”, una recerca força inofensiva.

Els meus cosins van superar la pistola BB i es van graduar en escopetes: primer, l’antic .410 del meu oncle i, finalment, amb models de calibre 12 i 20. Encara avui cacen faisans. Tinc l’antic Remington 870 Fieldmaster de calibre 12 del meu pare, i de tant en tant caço ànecs, coloms i urogallos amb ell. Però, més que res, és una herència familiar que realment valoro: el meu pare la va portar a casa del Vietnam (com ho va aconseguir és un misteri).

Però també tinc un parell d’armes d’aire comprimit, inclòs un vell Crosman 760 Powermaster que tinc des que era petit: és un petit rifle compacte que llançarà un BB a un objectiu a 645 peus per segon ( disparar una perdigoneta de calibre .177 a 615 fps). Això és suficient poder de matar per enderrocar un conill o un esquirol, i sens dubte un colom de collar eurasiàtic invasiu assegut sobre un cable.

També tinc un Benjamin Trail NP XL 1100 calibre .22 — Com el seu nom indica, dispararà un pellet de plom de .22 a 1.100 fps. Només perquè consti, aquesta és aproximadament la mateixa velocitat que el vostre rifle llarg mitjà de calibre 22 dispararà munició real.

És una arma de caça, i amb ella, he agafat urogallo i aquells molestos coloms de collar (aquí a Idaho, perquè són invasius i no migren, no hi ha límit de bossa i es poden apuntar durant tot l’any, tant de temps). ja que el caçador no es troba en una zona restringida, com un barri). I aviat em poso a la meva primera caça d’esquirols d’Idaho, armat amb aquest potent rifle d’aire.

Al mig oest i al sud, la temporada de l’esquirol és molt important. Aquí a Idaho, l’esquirol vermell nord-americà, l’únic esquirol arboricó originari dels boscos alpins de l’estat de Gem, no va ser designat com una espècie de caça real fins al 2018. Durant els meus anys de formació que vaig passar a l’est de Texas (el meu pare ens va traslladar al sud, a la principis de la dècada de 1980), la temporada d’esquirols va ser un esdeveniment: algunes persones ho van anticipar tant com ho van fer la temporada de cérvols. Els meus germans i jo ens envasàvem l’esquirol ocasional en alguns boscos propers, fent servir les nostres pistoles de perdigones de confiança. L’objectiu era fer un tret al cap, no és poca cosa per a un nen amb un rifle de perdigones de calibre .177 i moltes branques i fulles en el camí.

En aquests dies, les meves sortides de caça són menys i més llunyanes, però m’he inspirat en la declaració recent d’Idaho que els esquirols són, de fet, animals de caça legals, i estic planejant passar una estona caminant pel bosc buscant els deliciosos rosegadors. . I, com vaig fer quan era petit, probablement utilitzaré el meu rifle d’aire com a arma preferida. Digues-ne nostàlgia, si vols. Jo dic: “Qualsevol altra cosa és excessiva”.

Els petits rosegadors no es fan tan grans com els esquirols grisos i els esquirols guineu al sud, al mig oest i al llarg de la costa est. Amb un límit generós de bosses de vuit animals, pot ser que se’n necessiti tants per fer un àpat de crock-pot que valgui la pena cuinar.

Curiosament ho tinc ganes. Fa anys que vaig anar al bosc a la recerca de qualsevol altra cosa que no fos truita salvatge o urogallo forestal. Mentre estic fent una mica de recerca, la major part de la meva perspicacia per a la caça d’esquirols és de quan era petit, o de notes mentals que he fet durant els darrers estius passats perseguint truites degollades a l’interior d’Idaho. Aquest estiu passat, semblava que a tot arreu vaig mirar, vaig veure esquirols. Més important encara, estic buscant receptes d’esquirols i intentant esbrinar com introduir la meva recompensa a la casa i, finalment, a la cuina lenta, sense que la meva xicota, que ha declarat rotundament que no es menjarà un esquirol, trobi que potser no es tracta de pollastre rostit amb les pastanagues i les patates.

El que no sap no la matarà. Però ella podria matar-me, així que ajuda’m a guardar el meu secret.

I, per descomptat, seria negligent si us digués que no he estat mirant patrons de mosques amb pell d’esquirol per al doblatge i cues d’esquirol tupidas per a patrons de serpentina. Sembla incorrecte no utilitzar tant de l’animal com puc, oi?

És curiós com les activitats a l’aire lliure poden completar el cercle. Aquells dies que vaig passar fent servir objectius amb pistoles d’aire comprimit a les planes de l’est de Colorado van ser alguns dels millors dies de la meva joventut. En les properes setmanes, armat amb un instrument semblant, tot i que una mica més sofisticat, faré pràcticament el mateix, menys els objectius estàtics i els petits globus de llautó. És temporada d’esquirols a Idaho. Em torno a sentir com un nen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.