Afrontant la por a la pesca

Alguna vegada has sentit dir: “La pesca és relaxant”, “La pesca és addictiu” o “La pesca és divertida”? Saps; totes les coses bones. Dit això, per què algú tindria por de pescar?

Em dic Patricia Clement, vaig créixer a Brooklyn, a l’est de Nova York, en carrers de formigó. Quan era una noia jove que creixia en un barri urbà de baixos ingressos, no tenia accés a un riu, estany o moll. La boca d’incendi al meu carrer va ser la meva font d’una activitat aquàtica divertida. Vaig veure gent pescar a la televisió, però mai vaig tenir l’oportunitat d’experimentar la pesca, així que vaig desenvolupar el que pensava que era una por.

La ictiofòbia (pronunciat: Ich theophobia) és la por als peixos i és una cosa real per a algunes persones. La por al desconegut és una cosa totalment diferent.

No tenia ictiofòbia, només tenia por del desconegut.

El que és normal i conegut per alguns, pot ser fora de la norma i desconegut per a altres. Estic molt content d’haver-me enfrontat a la meva por i haver après a pescar. Mai oblidaré l’adrenalina i l’emoció que vaig sentir quan vaig agafar el meu primer peix. Encara que no era un porter, la sensació va ser inoblidable. Ara animo els altres a pescar per primera vegada, perquè s’enfrontin sense por al desconegut i senten el que jo vaig sentir.

Aquí teniu alguns consells sobre com afrontar la vostra por com a nou pescador. Espero que aquests consells us ajudin, segur que m’han ajudat:

1. Mira vídeos

Hi ha un munt de com s’activa el vídeo YouTube i altres manetes de xarxes socials.

2. Observació presencial

Aneu a un moll, estany o riu local i només observeu els altres peixos. No cal que participis en la pesca pràctica per gaudir de l’experiència. Podeu seure en un moll i llegir o simplement relaxar-vos mentre observeu altres peixos. Només familiaritzeu-vos amb l’atmosfera.

3. Lloguer de vaixells / Sortides de pesca guiades

Hi ha moltes empreses que us portaran a pescar en vaixell. Aquestes empreses ofereixen tot el que necessiteu. Si no us sentiu còmode tocant un esquer viu o un peix, endevineu què, alguns xàrters tenen una tripulació que ho farà per vosaltres.

4. La presa és lenta

Potser el primer pas és tocar un cuc viu. Passeu per la vostra botiga d’esquers local i recolliu una caixa de cucs. Obriu-lo i només mireu com es retorcen i, a continuació, toqueu-ne un. Endevina què? Has tocat un cuc, després agafa’l. La sensació no canvia mai. Com qualsevol altra cosa, t’hi acostumaràs i et riràs del fet que en un moment tenies por de tocar un cuc inofensiu.

5. Entra All in

Et sents sense por? Si és així, només cal anar-hi. Això és el que vaig fer i tu també pots fer-ho. Un dia vaig anar a una botiga d’esquers i vaig preguntar: Què necessito comprar per anar a pescar? Em van dir, vaig comprar, després vaig anar a un moll local i m’he enganxat des de llavors.

Quan es tracta d’afrontar la teva por a la pesca, aquí tens un gran acrònim:

  • F- Peix
  • E- Gaudeix
  • A- I
  • R- Repetiu

Leave a Comment

Your email address will not be published.