4 coses sorprenents que vaig aprendre mentre pescava amb els meus pares

Podria haver estat el so alegre d’un llobarro que colpejava l’Hula Popper de l’avi a prop de les lliris? Podria haver estat aquell moment en què em vaig quedar orgullós davant de la lent de la càmera del meu pare amb una perxa groga penjant de l’extrem de la meva canya de pescar Snoopy? O eren les paraules d’ànim que van dir dues de les persones que més admirava? Els motius pels quals em vaig enamorar originalment de la pesca són molts, però el motiu número u destaca com un bagre de canal de 40 polzades en una escola de peixos; va ser perquè el meu pare o l’avi estava gairebé sempre al meu costat.

Fa trenta-cinc anys, no era “guai” que una noia portés dessuadores grises i texans Levi amb forats als genolls en lloc de vestits rosats amb volants amb sabates de xarol. De nou, no em preocupaven gaire les aparences quan pescava amb un dels meus dos pares preferits. Estàvem ocupats creant alguns dels millors records de la meva infància… i aquests records involucren brutícia, cucs, peixos i altres coses llises que no s’acoblaven amb els vestits rosats amb volants.

A part de la brutícia i les coses viscoses, també vaig aprendre algunes lliçons de vida importants mentre estàvem allà fora amb esquer, llançament i bobinatge. I no se m’acut un moment més adequat per compartir aquestes lliçons que ara, en honor al Dia del Pare.

1. Molts dels problemes de la vida es resolen millor després d’unes hores de pesca. Com que era una noia tímida i tímida, no encaixava amb la majoria dels altres nens de la meva edat. Sovint tornava a casa de l’escola sentint-me abandonat i sol. El meu pare i el meu avi sempre van saber que després d’unes hores de pesca (combinat amb una bona xerrada d’ànim), em sentiria més segur de ser jo. A més, el que semblava ser un gran problema a principis del dia gairebé no importava gens després de passar una estona a l’aigua amb el pare o l’avi.

2. No et concentris en les coses, centra’t en el moment. Quan t’apassiona qualsevol afició o esport, és fàcil quedar-te atrapat per les coses. Alguna vegada t’has enamorat tant del teu equip que comences a perdre el focus de per què t’has enamorat de la pesca en primer lloc? Per descomptat, és un plaer tenir nous esquers per provar o un vaixell nou que et porti més ràpid a aquest fantàstic lloc de pesca, però el meu avi sempre va ser genial en recordar-se d’aturar-se i prendre nota de les coses realment importants com una sortida de sol impressionant o el colors a les escates d’una truita arc de Sant Martí.

3. Els errors formen part de la vida, i demà és un altre dia per millorar. Després de perdre l’oportunitat d’aterrar un bon peix, sovint em callava i el meu llavi inferior assumia la posició de puchero… d’acord, així que fins i tot podria haver-hi unes quantes llàgrimes de tant en tant. Afortunadament, el meu pare o el meu avi em recordaven que els errors formen part del procés d’aprenentatge pel qual passem tots (fins i tot els millors pescadors de tant en tant perden un peix), i que demà seria un altre dia per millorar les meves tècniques.

4. Els entrepans de mantega de cacauet i gelatina sempre tenen un gust deu vegades millor quan els menges en un vaixell mentre es pesca. Sí, sé que aquest és una mica aleatori, però és cert! Potser tenia alguna cosa a veure amb la gelea de gerds casolana del meu avi i la forma en què va començar a absorbir-se al pa després d’haver estat guardada dins d’una nevera durant unes hores. O potser el fet d’estar a l’aire lliure en companyia de persones que m’importaven feia que l’entrepà semblés molt millor.

Sempre estaré agraït al meu pare i al meu avi per tot el que em van ensenyar sobre la pesca i la vida. Quins grans records o lliçons t’has endut després d’haver estat pescant amb el teu pare o avi? Inicieu sessió a la comunitat Take Me Fishing per comentar aquesta publicació o visiteu la nostra pàgina de Facebook, m’encantaria escoltar les vostres històries personals.


Potser també t’agrada

Debbie Hanson

Debbie Hanson

Debbie Hanson és una escriptora a l’aire lliure guardonada, defensora de la pesca esportiva femenina, rècord mundial de l’IGFA i guia d’aigua dolça que viu al sud-oest de Florida. El treball escrit de Hanson ha aparegut en publicacions com Florida Game & Fish Magazine, BoatUS Magazine i USA Today Hunt & Fish. Per obtenir més informació sobre el seu treball, visiteu shefishes2.com o segueix-la a Instagram @shefishes2.

Leave a Comment

Your email address will not be published.